Home

Contact

Actueel
 
Organisatie

Parkeren

Toezicht en Handhaving

Gevonden/verloren voorwerpen

Verkeersregeling

Veel gestelde vragen
Gevonden/verloren voorwerpen

Gevonden/verloren voorwerpen.

. .

.
Via de knop hierboven kunt u zoeken in de bij Stadstoezicht Almelo aangegeven gevonden voorwerpen. Selecteer eerst de hoofdcategorie en daarna een subcategorie. Als u iets verloren hebt en het staat in de tabel, kunt u contact opnemen met Stadstoezicht Almelo op tel. 0546 - 542700 of per e-mail: gevondenvoorwerpen@stadstoezicht-almelo.nl


In het Burgerlijk Wetboek is een gemeentelijke verplichting vastgelegd over "onbeheerde zaken". Dat is, wat we in de praktijk gevonden voorwerpen noemen. De verplichting gaat over het beheer van de goederen en de verwerking van meldingen.

In Almelo voert Stadstoezicht in opdracht van de gemeente deze verplichting uit. Dit houdt in dat Stadstoezicht een "kennisgevingen van vermissing" of een "aangifte van een aangetroffen goed" schriftelijk vastlegt. Een aangetroffen goed, een gevonden voorwerp dus, kan men ook in bewaring geven bij Stadstoezicht, waarna het dan volgends de regels wordt bewaard en beheerd.

Bij vermoeden van diefstal, moet altijd aangifte worden gedaan bij de politie!

Aangifte van een gevonden goed of een kennisgeving van vermissing kunt u doen bij de receptie van Stadstoezicht Almelo of via de knoppen aangifte gevondenvoorwerpen en aangifte verlorenvoorwerpen. 

Bereikbaarheid receptie
Gevonden voorwerpen kunt u afhalen bij de receptie van Stadstoezicht Almelo, stadhuisplein 8 (3e etage) vaan maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 17.00 - 21.00 u. en zaterdag van 09.00 tot 17.00 u. kunt u alleen aangifte doen van een gevonden of verloren goed bij de receptie op het stadhuisplein 2A (bij de balie van de parkeergarage).         

Sleutels.

Sleutels worden vaak verloren maar ook vaak gevonden en gebracht aan de balie van Stadstoezicht.
Het is ondoenlijk gebleken om gevonden en verloren sleutels en sleutelbossen zo te omschrijven dat ze zijn terug te vinden in een systeem. Van gevonden sleutels wordt daarom geen melding meer opgenomen. In plaats daarvan hangen alle gevonden sleutels aan een bord bij de receptie van Stadstoezicht. Daar kunt u kijken of uw verloren sleutels er wellicht tussen hangen.

Gevonden fietsen en bromfietsen.
Als een gevonden fiets of bromfiets wordt gemeld of opgehaald, wordt eerst gecheckt of hij als gestolen staat gesignaleerd. Is dat zo, dan wordt hij overgedragen aan de politie. Als het niet zo is, wordt hij door Stadstoezicht gestald en drie maanden bewaard. Daarna wordt nog eens gecheckt of er misschien in de tussentijd aangifte van diefstal is gedaan. Staat de fiets weer niet als gestolen gesignaleerd, dan wordt hij verkocht. Stadstoezicht heeft een overeenkomst met een erkende rijwielhandelaar die alle fietsen die na drie maanden niet zijn opgehaald, opkoopt. Er wordt niet aan particulieren verkocht.

Er zijn mogelijkheden om te kijken of uw verloren fiets is gevonden en er bij staat.
U kunt kijken op:
- woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur
- donderdag van 18.00 uur tot 20.00 uur

De locatie van de gevonden fietsen en bromfietsen is Acht Zaligheden nr. 1 (m.i.v. 1 april 2015 wordt dit de César Franckstraat 1D)
U heeft uitsluitend toegang als u eerder een kennisgeving van vermissing of aangifte van diefstal heeft gedaan en het bewijs daarvan bij u heeft.