Fietsparkeren

In de parkeergarage StadsErf P2 is een overdekte en door camera's bewaakte fietsenstalling gekomen. U kunt deze bereiken door de Schuttenstraat achter de bioscoop in te rijden en vervolgen voor de ingang van het WOK-Centre de trap naar beneden te nemen. Hier kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag terecht.

Aan de voorzijde van het NS-station Centraal van Almelo zijn 800 tot 1000 stallingsplekken aanwezig. Aan de achterzijde van het station, de Parallelweg zijn er 600 stalingsplekken.

Op twee locaties in Almelo is op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een fietsparkeerverbod ingesteld. Het fietsparkeerverbod geldt ook voor snorfietsen en bromfietsen. Voorkom dat u overlast veroorzaakt en dat uw (brom)fiets wordt verwijderd. Maak gebruik van de officiële stallingsruimten!

Stationsgebied

Om het stationsgebied bereikbaar te houden voor fietsers en leefbaar voor gebruikers en omwonenden, is het belangrijk dat de beschikbare fietsenstallingscapaciteit goed wordt benut en dat overlast van geparkeerde fietsen wordt verminderd. Daarom is in de stationsomgeving een fietsparkeerverbod ingesteld. Ook is het belangrijk om de beschikbare stallingscapaciteit optimaal te benutten door het verwijderen van weesfietsen. Fout geparkeerde fietsen geven overlast doordat deze de in- en uitgangen blokkeren en de doorgang van looproutes verkleinen.

Amaliaplein 

Op en rondom het Catharina Amaliaplein is een concentratie van horeca. Dit veroorzaakt regelmatig een opeenhoping van geparkeerde fietsen. Dit kan gevaarlijk zijn voor de bereikbaarheid van de panden, onder meer voor de hulpdiensten, zoals ambulance en politie. Vandaar dat voor deze omgeving op de vrijdag- en zaterdagavonden vanaf 18.00 uur tot 06.00 uur de volgende dag een fietsparkeerverbod is ingesteld.

Verwijderen met bestuursdwang

Wanneer fietsen buiten de stalling zijn geplaatst kunnen handhavers van Stadstoezicht Almelo fout geparkeerde fietsen direct verwijderen. Omdat dit een vorm van bestuursdwang is gebeurt dat met inachtneming van de regels van de Algemene Wet Bestuursrecht. Dat betekent dat fietseigenaren tijdens de openingstijden van Stadstoezicht een afspraak kunnen maken om hun fiets na betaling van € 15,- verwijderings- en opslagkosten, terug te halen.

Fiets kwijt?

Omdat alle fietsen naar één centraal punt gebracht worden is het makkelijk voor u om een fiets terug te vinden. Alle binnengebrachte fietsen worden geregistreerd en ook gecontroleerd op diefstal. Gestolen fietsen worden bij de politie gemeld. Van elke verwijderde fiets wordt een digitaal dossier aangemaakt. Via gevonden en verloren voorwerpen kun u zien of uw fiets gevonden of verwijderd is.
Vul de gegevens van u w fiets in en kijk of uw fiets staat geregistreerd. Gebruik hiervoor de volgende gegevens:

  • zoekterm "fiets"
  • plaatsnaam "Almelo"

Heeft u uw fiets op de site gevonden, noteer dan het registratienummer bij de fiets en neem contact op met Stadstoezicht Almelo om een afspraak te maken om uw fiets op te halen. De contactgegevens en openingstijden van Stadstoezicht Almelo kunt u zien bij de afbeelding van uw fiets of op deze website. neem de volgende dingen mee als u volgens afspraak uw fiets ophaalt:

  • bewijs dat de fiets van u is, zoals een (reserve)sleutel of een aankoopbewijs;
  • en een geldig identiteitsbewijs.

Preventie fietsdiefstal

Op de volgende link kunt u handige tips vinden op diefstal van uw fiets te voorkomen stop.diefstal


Home

Nieuws

Contact

Organisatie
Parkeren

Gevonden/verloren voorwerpen


Stadstoezicht Almelo BV
Stadhuisplein 8
7607 EK Almelo

T. 0546 542700
E. info@stadstoezicht-almelo.nl 

Copyright 2018 - Stadstoezicht Almelo